Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Capt skrivet 02 feb-10 kl 08:13

Titel: Vin på exotiska frukter??
Skrivet av: Capt skrivet 02 feb-10 kl 08:13
Är det någon som har några tips på hur man gör vin/ alkoholhaltiga drycker på exotiska frukter som t.ex. ananas, kokosnötter, apelsin eller citron?

Och detta ska helst gå att göra på en lite segelbåt med begränsad tillgång till el. och en temperatur som är mellan 25-40C
 

Mvh Capt
Titel: SV: Vin på exotiska frukter??
Skrivet av: Skytten skrivet 02 feb-10 kl 08:22
Jäsning fungerar dåligt över 25 grader Celsius. Annars är det inga problem med råvarorna.
Jag har gjort vin på apelsinjuice, och fått bra resultat.  När man gör vin är oftast inte ursprungsprodukten kritisk, bara det är sött och innehåller nästan inget fett. Val av jäst påvekar resultatet mest.  Du kan göra som man gör när man gör vin från vilken frukt eller druva som helst.

På en båt borde det gå att kyla ner jäsdunken med våta trasor, så temperarturen inte blir för hög.

Du kan få en stark "fuldricka" så snabbt som ett dygn  med så hög jästemperatur ;D