Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: uffeoanette skrivet 31 jan-10 kl 20:24
-
Har fått lite "klagomål" från våra äggkunder att våra ägg är "korniga" i vitan när man kokar dem. Vad beror detta på??
-
Jag tycker att dom kan vara lite "korniga" och inte lika goda om man tar dom direkt från hönan och sen kokar. Blir godare efter en dag. Men så snabbt går väl knappt ägget ut till dina kunder. ???
-
De är färska. Våra ägg har en helt annan vita än de man köper i affären. Förklara det för dina kunder och fråga om de vill ha ägg som har legat en vecka i stället. Då är de nog som de är vana vid.
-
Kan de vara korniga när de är 2-3 veckor?
-
De äggen jag missat nu i vinter och som legat i redet över natten och blivit väldigt kallt/fruset, brukar bli lite "grynig" i vitan när de sedan kokas...
Har du kallt i ditt hönshus ?
-
Har bett en av äggkunderna som klagat innan att nu koka några "gamla" ägg. Dessa var helt utmärkta enligt henne, så troligen berodde det på åldern...