Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Ylva-Li skrivet 09 jan-10 kl 14:53

Titel: Salta rostade mandlar
Skrivet av: Ylva-Li skrivet 09 jan-10 kl 14:53
Har gjort egna salta rostade mandlar.
De blev grymt goda så jag tänkte dela med mig av rceptet.

Rosta först mandlarna i ugnen ca 150 grader under uppsikt och omrörning med jämna mellanrum.
Sedan tar du en gryta, lite vatten så att det knappt täcker grytans botten blandar i salt och värmer vattnet så saltet löser sig ordentligt häll i de rostade mandlarna och rör tills allt vatten torkat upp då har mandlarna en vit yta.

Super goda och billigare än att köpa i affären!!!
Lycka till!
Titel: SV: Salta rostade mandlar
Skrivet av: vildljung skrivet 30 jan-10 kl 14:43
Det lät jättegott. Skållar och skalar du mandlarna först? Hur mycket salt ska man ha?
Titel: SV: Salta rostade mandlar
Skrivet av: Televinken_73 skrivet 30 jan-10 kl 16:23
Det ska provas  :D
Själv har jag alltid kört dem i stekpanna och skvätt på extremt saltat vatten,
då torkar de direkt.
Men stekpannan kan bli lite jobbig att få ren då, så ditt tips ska provas !!
Tack för tipset!
Titel: SV: Salta rostade mandlar
Skrivet av: Ylva-Li skrivet 03 feb-10 kl 13:42
Det lät jättegott. Skållar och skalar du mandlarna först? Hur mycket salt ska man ha?

Nej det är bara att ta dem som de är du behöver inte skala dem. ca två nypor med salt till en medel gryta med botten täckt med vatten. Lycka till!/ Ylva-Li
Titel: SV: Salta rostade mandlar
Skrivet av: Ebba skrivet 23 feb-10 kl 20:15
När jag gjort salta rostade mandlar har jag gjort en saltlag av vatten och salt som mandlarna fått "dra i"
Sista gången droppade jag ner lite rökarom, trots att jag är lite skeptisk till vad det är!  http://www.risbergimport.se/tryme/index.html (http://www.risbergimport.se/tryme/index.html)
Hursomhelst blev det väldigt gott!!

En annan blandning jag gjorde var med chiliflingor och pressad vitlök som rördes ihop med lite smält smör. Efter att mandlarna dragit i en saltlag, hälldes vattnet av och sen blandade jag mandlar och vitlök/chilismöret och sen blev det rostning!

Det är helt enkelt bara att ta sina favoritkryddor!

Hälsn Ebba