Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: gumman sara skrivet 14 jan-04 kl 22:54
-
Hej alla!
Jag är vad man skulle kunna säga "kladdkaka älskare" Och nu så undrar jag om någon här ute...har något suverent recept liggandes någonstanns på en smarrig kladdkaka :P
tacksam för alla svar från er andra kakmonster
-
På www.odla.nu finns under recept ett med rabarbersticks som är enkel o blir god
-
boktips:
Maria Öhrn
Kladdkakor
ISBN: 91-534-2271-6
:D
-
Jag har ett jättegott recept om man gillar både kladdkaka och kokos! :D sitter på jobbet just nu, men kan fixa det till imorgon!
-
Tycker man om mintsmak och choklad så gör som jag. Ta ditt bästa kladdkake recept och piffa till den med 1 dl hackad färsk pepparmynta (går även att använda torkad på vintern) i smeten det blir kanon gott mycket finare smak än om man använder sådana där trista (mintestrakt)droppar som inte smakar så frächt.
I kladdkaksboken som Tidvedstroll nämde finns ett som man gör på 6 min i micron. Perfekt för oväntade besök eller då suget måste släckas på stört.
3 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
175g. smält smör /margarin
Vispa ägg och socker och rör sedan ner det andra.
Häll smeten (utan att smörja och bröa) i en microsäker form med en diameter på 30 cm. Jag har en keramikpajform som funkar alldeles utmärkt.
Grädda kakan på full efekt i 6 - 8 min kolla att den fortfarande är lite kladdig i mitten. Jag har aldrig den mer än 6 min.
-
Jag har det bästa receptet.
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 ägg
4 msk kakao
115 gram smör
lite vanillinsocker
Efter några minuter i ugn, stoppa i lite blockchokladsbitar och nötter.
25-40 minuter i ugn, beroende på.
Bon appetit, ami.
-
Hej!
jag har ett recept på kladdkaka som jag fått av min mamma. Hon har alltid kallat den kakan för Saras kaka. När jag kollade på dom recept som folk skrivigt till dig upptäckte jag att det jag har skiljer sig lite från dem. Kanske inte så mycket men i alla fall. Den är god.
2 ägg
3 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
100 smält smör
Rör ihop ägg, strösocker, salt och vaniljsocker.
Sikta i mjöl och kakao (jag brukar blanda dem först innan jag siktar)
Rör i smält smör.
Häll i en smord och bröad form. Grädda i ugn ca 40 min på 150 - 175 grader.
Mvh
Anders
-
Här kommer min favoritkaka. Jag är vegan så detta är ett veggorecept som ju också funkar för de som är allergiska mot ägg ;)
Kladdkaka
1 ½ dl vetemjöl
4 strukna msk kakao
3 dl socker
1 ½ dl sojagrädde
½ krm salt
100 g smält margarin