Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Vargflikkan skrivet 04 jan-10 kl 19:10
-
Har precis skalat en hel massa potatisar till en gratäng men jag skalade för många så nu har vi 6-7 skalade råa potatisar som måste tas till vara men det står still i huvudet, vad kan man tänkas göra med dem (förutom att koka dem) ???
-
Spara dem i en plastpåse i upp till typ tre dagar borde inte vara något problem, så kan ni laga till dem när ni vill äta dem. Eller gör en extra gratäng, som ni fryser in, antingen färdiggräddad eller ogräddad för senare tillagning.
-
Tack för snabbt svar! Vad bra att de klarar sig såpass i kylen i skalat skick ::)
-
Moussaka(stavning), Rösti, Extra gratäng är ju heller inte fel. Om du inte har tillräckligt med potatis för en till, så dryga ut med andra rotsaker. Så smidigt till matlådor ;) Eller så slipper du ju laga mat imorgon :)
-
hyvla dom tunt o fritera i olja, salta o njut..
-
Det funkar också bra att bara lägga dom i en bunke med kallvatten istället för påse. Själv äter jag mycket potatis och brukar riva dom på rivjärnet tillsammans med en lök och ev, lite ost. Krydda mycket (amerikansk grillkrydda), stek och ät med lingonsylt. Billigt och supergott!
/ Jonas :P
-
(amerikansk grillkrydda)
Skulle aldrig använda mig av grillkrydda, de innehåller smakförstärkare, dvs glutamater, och kan leda till huvudvärk, förstörda mättnadskänslor m.m. Blandar alltid egna kryddor, utan tillsats av smakförstärkare, färgämne eller konserveringsmedel. Men det är ju upp till var och en...
-
Raggmunk är vansinnigt gott! :)
-
Nå´t som är himla gott är att tärna potatis och lök fint, lite bacon eller liknande och steka ihop. Mums.