Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: aino skrivet 20 mar-06 kl 14:37
-
Jag har läst flera recept på bakpulverbröd som är lite grövre (tex i Arlas småhäften) som bakas i form. Jag tycker dock att det verkar vara mycket socker i dessa eftersom man både ska ha 0,5 dl sirap/honung och 0,5 dl lingonsylt. Kan man inte bara skippa honungen? Sylten är ju söt i sig.
Målet är ju mörkt, nyttigt, (mjölkfritt) bröd!
Dessutom har jag upptäkt att om man blandar socker med jästen så smälter den, gör det här någon skillnad för min bakning tro?
-
om jag förstått saken rätt, så "äter" jästen sockret.
Det gäller att inte översockra, men att ge jästen det den behöver.
Hur det ligger till med bakpulver har jag inte en aning om.
-
Jag hade hellre slopat sylten.