Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: brantas skrivet 12 dec-09 kl 16:43
-
Imorgon ska vi prova at göra kaninkorv för rökning, någon som har förslag på kryddning eller andra tips ?
-
hej på dej !
låter kul!! kanin är väl ett rätt sött kött. så blanda ut det med lite oxkött är nog inte fel
kryddor muskotnöt, vitpeppar,paprika,cayenepeppar,vitlök,rom,cognac,vin,öl.
är det en kallrökt korv du gör? typ rökt medvurst.
man kan smaka av under tiden man blandar smeten så det är endast fantasin som sätter gränser
för hur det skall smaka.
-
tänkte blanda ut det med späck eftersom det är så magert, sen ska vi se om vi kan få in lite vitlök i korven oxå, ska göra en massa små korvar och prova tänkte vi. Blir nog lite vanliga korvar oxå....
-
hej igen!
blanda gärna inn lite potatismjöl i smeten den håller i hop bättre då .
du får en stunns i korven , men det är mycket som spelar in , arbeta smeten rätt länge så du får ut äggviteämnena ur köttet då får du en bra bindning i korvsmeten, rätt länge är diffust men generelt
smeten får inte bli varm . Så använd halvfryst färs när du blandar ihop det, jag vet inte hur stora satser du gör . men degblandaren i en hushållsmaskin är toppen att använda till små satser.
den knådar och arbetar ut äggviteämnena ur köttet lungt och stilla. DÅ ser du på smeten när bindnigen kommer den blir blank och seg.
lycka till mvh uffe ;)
-
hej på dej !
låter kul!! kanin är väl ett rätt sött kött. så blanda ut det med lite oxkött är nog inte fel
kryddor muskotnöt, vitpeppar,paprika,cayenepeppar,vitlök,rom,cognac,vin,öl.
är det en kallrökt korv du gör? typ rökt medvurst.
man kan smaka av under tiden man blandar smeten så det är endast fantasin som sätter gränser
för hur det skall smaka.
kanin är inte sött... tror vi uppfödare kommer få hävda detta i 150 år innan myten om det söta köttet försvinner. ::)
Kanin var sött FÖRR när man la den i mjölk ett dygn innan tillagning. Det gör man inte längre, behövs inte.
-
hej kimma!
du har rätt det är 35 årsedan jag käkade kanin, morsan la alltid kaninköttet i mjölk.
vi matade dom med enris 3 veckor innan slakt, för viltsmak?
ha det gott!
-
nu har vi gjort 2 satser med kaninkorv och en sats fläskkorv som på onsdag tisdag ska rökas !
jättespännade. men de blev en massa korvskinn över så det blir nog lite mer korv i morgon.....
-
Angående korv och recept kan jag varmt rekomendera www.salsus.se. Finns massor av recept, har dock inte provat själv än, men i avvaktan på att tillräckligt med mod (och kaninkött) är insamlat är det en trevlig inspirationskälla.
-
Fjälster håller hur länge som helst i kylen om du täcker dem med salt.
-
Fjälster håller hur länge som helst i kylen om du täcker dem med salt.
De bör nog saltas om någon gång per år.
-
jag la dom i frysen, funkar det ??
-
Salta och frys in så håller det sig mycket länge.
-
Vitlök och rosmarin vore nog gott i korven ;) Honung i korven vad vet jag.. Ölkorvsälskare Grimbart
-
Nå är jeg veldig spent på hvordan kaninkorven ble :P
Er det värt å forsöke ?
-
jag kan ju säga att det var roligare att göra korv än att äta den.... blev lite torr..... men vi har den i bla. korvstroganof...
men jag tyckte det var kul och gjorde på några kilo fläskfärs med.... så här finns massor av korv, även om hela släkten har fått korv.....