Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: småbrukartanten skrivet 10 dec-09 kl 12:08

Titel: potkäs
Skrivet av: småbrukartanten skrivet 10 dec-09 kl 12:08
Är det någon som har prövat och vet hur man gör?
Titel: SV: potkäs
Skrivet av: tinna.m skrivet 10 dec-09 kl 12:36
Det finns en tråd om det,  -portkäs-

Jag tar riven ost -skalkar,torra,olika sorter och häller på cognac eller portvin samt kummin. Låt stå en stund.
Knappt lika mycket(viktmässigt) smör röres i.
Bred på kex & bröd.

Cognac/port (brännvin) är dels konserveringsmedel dels mjukmedel till torra kanter & kummin åsså smaken...
så snåla inte! Och fuska inte med grädde "iställetför", då håller det sig inte.

Titel: SV: potkäs
Skrivet av: småbrukartanten skrivet 10 dec-09 kl 14:56
Tack för tips! Ska pröva.