Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Luff skrivet 06 dec-09 kl 19:13
-
Om inte så testa, på nybakat tunnbröd är det oslagbart.
PORTKÄS
Riven ost - gärna sparade skalkar.
Smör
Grädde
Kummin
Konjak
Det finns inga mängdangivelser i det recept jag har men ta 3 dl riven ost, 50 gr smör - gegga ihop, rör ner en skvätt grädde så det blir krämigt. Mortla kummin grovt - kanske 2 tsk, ta i lite i taget. Smaksätt sedan m konjaken teskedsvis till önskad styrka - eller låt bli - det är gott utan också.
-
Att ingen har svarat på detta?
Håller med.....det är jättegott, men vi säger potkes el. potkäs (vet inte vilket som är det rätta) och vi använder hel kummin i.
Detta är en bra julklapp, fyll en vanlig lerkruka, cellofan som presentpapper och ett fint band.
-
Låter supergott så det ska jag absolut prova! Hur länge håller det på ett ungefär i kylen?
-
Elsaaa - du har nog rätt m stavningen.
Stadsbarn
Häll i rejält m sprit så håller det läääänge. Skämt åsido - några veckor m sprit i och beroende på råvarornas fräschör någon vecka utan sprit. Det smakar inte gott om det blir härsket/surt precis som råvarorna. Men det är ju så lätt att göra att man kan göra lagom för en gång.