Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Iian skrivet 05 dec-09 kl 12:37
-
Hej!
Jag undrar om man kan smaksätta smör, det finns ju vitlöksmör och sånt, men kan man göra samma sak med bonnasmöret?
och om man kan hur gör man då, och kan man smaksätta med vad som hellst?
nu vart det det många frågor på samma gång men tack i förhand ;D
Iian
-
Ja, det går jättebra. Min favorit är citronsmör, alltså smör med finrivet citronskal och lite citronsaft i. Passar till allt. när man har tröttnat på att äta det till den lagade maten kan man ha det som pålägg tillsammans med honung. Mums!
Andra smaksättningar som funkar är dill, dragon, svartpeppar och apelsin.
-
Gud va kul då ska jag nog börja exprementera lite. :D
men blandar men i det när smöret är "färdigt" alltså tvättat och saltat eller har man i det från början?
kan man använda typ torkad eller färsk frukt?
Eller använda typ saft eller nått liknande
nu börjar det virvla ideér i mitt huvud ;D
-
Jag brukar ha i det när smöret är klart, men det går säkert innan också.
Glömde en annan läcker variant: persilja.
-
Det låter smarrigt jag ska prova det :D
-
Lite mer än bara smör men ack så gott.
PORTKÄS
Riven ost - gärna sparade skalkar.
Smör
Grädde
Kummin
Konjak
Det finns inga mängdangivelser i det recept jag har men ta 3 dl riven ost, 50 gr smör - gegga ihop, rör ner en skvätt grädde så det blir krämigt. Mortla kummin grovt - kanske 2 tsk, ta i lite i taget. Smaksätt sedan m konjaken teskedsvis till önskad styrka - eller låt bli - det är gott utan också.
-
Oj det låter lite speciellt... men skall ge de ett försök ;D