Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: hallstabonden skrivet 02 dec-09 kl 17:17
-
Efter att läst nyaste numret av Jaktmarker&fiskevatten så blev det en vacumpackare.
Fabrikat fodsaver.Toppmodellen som heter v2860.
Varför i hela friden har man inte köpt en sådan här maskin tidigare?
Ok,kostar ju en del.2290kr.Lyckades sjåla åt mej på köpet påsar för 400kr.
Provade denna maskin nu på min hemmagjorda fårkorv.
Kan ju berätta att korven smakar alldeles underbart gott!!! :P
Gjorde ca 17 kilo korvsmet.Slaktade en tacka som inte lammade i våras,blandade även i en getkilling.
Kryddade korvsmeten med salt,svartpeppar.viltkrydda,samt vitlök i massor.tillsatte även en liter filmjölk samt potatismjöl.
Rökte denna korv i 7timmar på bara enris samt enrisstammar.Nu har den hängt tre veckor i mitt kallrum på tork efter rökningen,skall nog hänga ytterligare två veckor ca.Den smakar gudagott.Bifogar några bilder på korv samt vacummaskin.Till maskinen följer även med en burk med speciallock,detta för att kunna vacca burken.perfekt när man skall marinera kött!!detta bör ju gå på en eller ett par timmar med denna metod!
Dessa burkar skall jag köpa flera av!!
Hur som hellst,vilken maskin!!
-
Japp ! ;D håller med ! Toppen maskin !! ;D
Vi har en från nordpost . Fattar inte hur man klarade sig utan en sådan tidigare ! Frysen är fylld med fin fina förpackningar nu !! ;D Har också funderat lite löst på att göra korv men har inte vågat.... Det kanske inte är så svårt då ?? Vad är korvsmet ? är det köttfärs ???
-
Japp ! ;D håller med ! Toppen maskin !! ;D
Vi har en från nordpost . Fattar inte hur man klarade sig utan en sådan tidigare ! Frysen är fylld med fin fina förpackningar nu !! ;D Har också funderat lite löst på att göra korv men har inte vågat.... Det kanske inte är så svårt då ?? Vad är korvsmet ? är det köttfärs ???
helt riktigt.Korvsmet=den färdiga blandningen som skall bli korv!
-
Så vad har man för nytta av den förutom att det tar mindre plats i frysen?
-
Så vad har man för nytta av den förutom att det tar mindre plats i frysen?
Givetvis längre hållbarhet!ingen frysbränna på köttet.Använda den till att möra kött,snyggare förpackningar.
samt att den som har flest grejjor när han dör vinner :-[
-
Hej!
Du skrev att du rökte korven i sju timmar. Varm- eller kallrökte du den?
-
Man kan förhindra att vissa bakterier växer genom att ta bort syre, men det sker på bekostnad av att andra bakterier kan växa där i stället. I handeln används ju ofta modifierad atmosfär i stället, där man tar bort syre och ersätter det med koldioxid.
-
Kolla priset på plasten/påsarna inna du köper maskin, det skiljer väldigt på det
-
Om man nu ska köpa sig en vakuumpackare, räcker en Foodsaver för 2300:- eller bör man gå på Nordposts minsta för 4300:- ? Upplever man Foodsavern som plastig?