Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: jimvidar skrivet 01 dec-09 kl 09:13
-
Någon som brukar göra Rieska?
Jag har ätit rieska i Finland men inte lyckats få tag på ett bra recept .
Är det någon som brukar göra rieska? gärna den sorten som blir seg.
-
Skulle åxå vilja få tag på ett sådant recept!
Min bortgångna mor bakade rieska med sin granne i min ungdom, har dock inget recept kvar.
Dom bakade den i bagarstugor och det var en höjdare med hemsmör till.
Hemtrakt - Råneå älvdal.
-
Rieskor (finskt recept)
6 dl potatismos
1 tsk salt
1 dl fettfri mjölk
4-5 dl kornmjöl
blanda alla ingr.
Kavla ut 8 st bröd ca 2 cm tjocka
Nagga bröden och grädda i 300 gr i 6 min
Servera nygräddade varma eller värmda om de varit frysta