Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Gröneholms fjäderfä skrivet 29 nov-09 kl 20:20

Titel: Behöver hjälp med ankan
Skrivet av: Gröneholms fjäderfä skrivet 29 nov-09 kl 20:20
Har för första gången slaktat anka och jag har som med ungtupparna flått den. Ett stort misstag förstår jag efteråt men vad jag gör jag nu? Ska jag koka den el finns det nåt knep så att den inte blir för torr i ugnen utan det feta skinnet?
Titel: SV: Behöver hjälp med ankan
Skrivet av: Jennyt skrivet 29 nov-09 kl 20:35
Har du någon lergryta, så är ju den jättebra. Stekpåse funkar ju oxå. Man kan dessutom göra en "påse" av bakplåtspapper, eller om man har en stekgryta så kan man ju sätta in den i ugnen (med ankan i alltså ::) )

Altenativet är väl att stycka fågeln och göra någon god gryta av hela konkarongen. Med grädde och svamp och kanske lite bacon eller nåt. :P

Smaklig måltid
Titel: SV: Behöver hjälp med ankan
Skrivet av: grimbart skrivet 03 jan-10 kl 16:19
Varför inte täcka den med bacon, det gör jag med köttfärslimpa så den inte blir så torr, annars kan man ösa spadet över med jämna mellanrum... funkar finfint