Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: esten skrivet 14 nov-09 kl 23:35
-
Öppnade en flaska äppelmust , smaken var fadd , något mögelaktig , det gick att dricka , men kan jag fräsha upp smaken ?
Lite citronsyra ?
Några tips , snälla alternativare ?
Går den att värma lite och dricka som the ?
-
Det finns många sorters äpplemust på den svenska marknaden.
En sort som tillverkas i Ö. Sönnarslöv i Skåne tillhör inte de bästa.
Däremot i Kivik och i Vånga tillverkas god must.
I Pomonadalen Rörum Skåne tillverkas mycket god ekologisk äppelmust.
-
Kvalitet på must hör inte alltid ihop med musteriet, det om vad man stoppar in i äppelpressen som ger ett bra eller dåligt resultat. Vi odlar ekologiska äpplen i Kivik och mustar sedan i Östra Sönnarslöv.
Vår must är Kravgodkänd, helt utan tillsatser och givetvis god. Gjord på solmogna Cox Orange och Ingrid Marie. Besök oss gärna på www.linasochbinas.se (http://www.linasochbinas.se)
Idag var det en lycklig dag i odlingen i Kivik, äpplena fick sina efterlängtade pollinatörer. Sex starka bisamhällen har vi flyttat ner och de ska nu jobba för fullt med att besöka alla äppelblommor, samt en och annan maskros...
-
......
Går den att värma lite och dricka som the ?
Med lite socker och kanel blir det riktigt gott varmt, värm med en kanelstång i grytan. Det är vår "standardglögg" här på vintern.
-
Har varit frånvarande från forumet så har inte sett svaren .
Tack Vitis för tipset !
Musten var en gåva av tidigare ägaren av fastigheten och gjord här på gården av ett ambulerande musteri och gjord på gårdens egna äpplen .
Förmodligen det som var problemet , musten var inte pastöriserad