Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: fastfrusen skrivet 04 mar-06 kl 23:52

Titel: Snabba linsbiffar
Skrivet av: fastfrusen skrivet 04 mar-06 kl 23:52
Jag är barnsligt förtjust i linsbiffar men har aldrig idds göra dem eftersom det tar sån tid...
Numera gör jag alltid efter mitt eget uppfunna recept..

Röda linser, lök, ägg, maizena, någon vätska och de kryddor jag känner för för stunden.

Koka linserna, (behöver inte vara helt färdiga)

Blanda alla ingridienser till en ganska tjock smet, och stek som plättar!

Busenkelt, och man behöver inte kladda med att platta till biffar som man sen ska steka.

Jag antar att det går att göra utan ägg, om man är vegan, och det går säkert med andra typer av linser också, jag använder de röda eftersom de blir klara så snabbt!
Titel: Re:Snabba linsbiffar
Skrivet av: Ida11 skrivet 09 mar-06 kl 09:49
Jag gör precis som du - bara blandar ihop allt , eller kör det i matberedaren och steker som tjocka plättar.

Vill man utesluta ägget så är bovetemjöl särskillt bra som bindemedel i linsbiffar, alternativt kan man låta smeten stå ett tag så stärkelsen hinner retogradera och bilda bindningar. Typ falaffel kan ju lätt bli smulig och svårstekt /svårfritterad, ett sätt att lösa det är att grädda dem i ungen, vilket kräver ondödigt mycket energi.

Bättre är att göra smeten en dag i förväg så att den hinner svälla och bilda bindingar som håller ihop smeten vid tillagning.
Titel: Re:Snabba linsbiffar
Skrivet av: fastfrusen skrivet 22 mar-06 kl 23:40
tack för tipset med bovetemjöl, ska tenka på det om jag har någon vegan på besök, eller inte har ägg hemma.. Funkar det i kakor också? Jag gjorde en chokladkaka på grahamsmjöl, men glömde att tillsätta ägg, och det blev bara smulor, fast goda smulor ;-)
Titel: Re:Snabba linsbiffar
Skrivet av: majamaja skrivet 23 mar-06 kl 13:06
Det är gott att koka linserna i kokosmjölk! Och så kan man krydda med färsk ingefära, citron och vitlök.