Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: johannassk skrivet 10 nov-09 kl 15:07
-
Försöker baka mitt första surdegsbröd men det går inget vidare. :( Själva surdegen har varit bubblig men inte i överdrift direkt. Nu står degen varmt men verkar inte jäsa nämnvärt. På ytan blir degen dessutom torr trots dubbla bakdukar.
Vad ska jag göra åt den? ??? Ska jag sätta i mer surdeg eller lite vanlig jäst, går den att rädda då? Kan den börja jäsa efter ytterligare timmar utan annan åtgärd?
Snälla, hjälp mig om ni har tips!
-
Om det är sista jäsningen blir det nog till att tillsätta vanlig jäst om du vill rädda degen.
-
Hur gör man då rent praktiskt? Ska jag bara lösa upp lite jäst i vatten och knåda i?
Gjorde så iaf och nu är brödet i ugnen och har jäst fint. Få se hur det smakar sen...