Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: sarbe453 skrivet 29 okt-09 kl 15:34
-
Nu när vi avlivade vår hammel som hade njursten så säger veterinären att det inte är någon idé att ta tillvara köttet för det smakar ammoniak eftersom hammeln samlat på sig urea i flera dagar.
Stämmer detta? Har ni några egna erfarenheter?
-
Jag antar att du menar urinsten? Själva äter vi inte de djur som har avlivats av sjukdom, även om de inte behandlats med antibiotika. Kokar kanske vissa delar till hundarna, men annars är ju problemet att få hämtning. Och för vissa djur kostar det skjortan.
-
Japp, smakar piss, eller amoniak. Har förvisso aldrig slaktat någon hemma, däremot en bagge som fick urinsten.
-
Det beror ju helt på när man slaktar.
Hur länge han gått.
-
Aha, då vet jag.
Vad det gäller hämtning så betalar jordbruksverket hämtning av djuret om det är över 18 mån. Så det var gratis och mycket smidigt.