Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Qiz skrivet 24 okt-09 kl 08:20
-
Exakt vad vill kommunen ha för info när man söker miljötillstånd för slakteribygge?
Vilka möjliga godkända lösningar finns för omhändertagande av avlopp från slakteri?
Är inte kommunalt ansluten vad gäller VA.
Är höga järnhalter i vattnet ett hinder när kvaliteten för övrigt är utan anm.?
-
Finns inga helt klara regler för kaninslakteri. Jag har bollats mellan SLV och kommunen i 6 år.
Det senaste är att slakteriet "omklassas" till livsmedelslokal där kaninslakt är tillåten :-\
Fördelen är att ingen myndighet kan ta ut någon avgift ;D ;D
Nåväl, följande gäller enligt den tolkning jag kan få fram:
Livsmedelslokal med kylmöjlighet för slaktat kött. Lokalen skall tåla vatten. Ha ljust material i väggbeklädnad (kakel) Lätt rengörbart golv. Vatten av A-kvalité (Bakteriehalt=låg) Golvbrunn ansluten till ordinarie godkänt reningsanordning. T.ex. 3-kammarbrunn. Skall INTE ha fettavskiljare.
Kontrollmyndighet för livsmedelslokal är kommunens miljökontor.
Tillstånd för varje juridisk delägare att slakta 10.000 kaniner/år. Begränsning kan ske på grund av för liten kylavdelning. Tyvärr känner inte kommunerna till detta så viss frustration kan uppstå. Medlemmar i kaninproducenterna får hjälp med detta om kommunen krånglar.
Gösta
-
Så jag ska alltså inte använda ordet slakteri i myndighetskontakterna, utan livsmedelslokal?
Har jag förstått det rätt? Har febrilt försökt hitta info men det blir ju liksom lite andra proportioner i sammanhanget när man byter ut nöt mot kanin. :) Ringer till kommunen på måndag. Känns ju bra att vara lite förberedd i alla fall. Tack för att du tar dig tid att svara Gösta.
/Zandra