Alternativ.nu

Djur => Andra fjäderfän => Vaktlar => Ämnet startat av: Fredrikslund skrivet 22 okt-09 kl 23:24

Titel: När ska man slakta tuppar?
Skrivet av: Fredrikslund skrivet 22 okt-09 kl 23:24
Har hört att det flesta slaktar vid ca 6 veckor. men när brukar ni slakta era och när är köttet som godast? för det lär ju inte växa mera efter 6 veckor (?), men har läst att det får mera fett på köttet med åldern.

och en sista fråga, vad är godast och lättast, flådd eller plockad vaktel? :)
Titel: SV: När ska man slakta tuppar?
Skrivet av: Linkoso skrivet 23 okt-09 kl 12:02
Flådd lär vara lättast. Lär inte ens behöva använda kniv utan det är bara att dra av skinnet efter du skållat.  Har läst att man inte eller ska ta ur en vaktel och sedan lägga i frysen utan du avlivar djuret, stoppar hela kroppen med innanmätet i frysen, då smakar den mer sen. Sedan tar du fram den och gör i ordning, tar ur och sådant när det är dags att tillaga.
Titel: SV: När ska man slakta tuppar?
Skrivet av: Rytterling skrivet 23 okt-09 kl 16:21
Så här gör jag.. men det har vi ju redan talat om....:)

http://www.rytterling.se/fjaderfaslaktvaktlar.html

Titel: SV: När ska man slakta tuppar?
Skrivet av: Nettis skrivet 23 okt-09 kl 22:32
Vaktlar är lätta att plocka. Man skållar dem bara i ca 95 gadigt vatten med en droppe diskmedel i och sen lossnar fjädrarna lätt. Ska man flå dem skållar man dem inte utan då bara tar man av skinnet som det är.