Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Vitis skrivet 17 okt-09 kl 17:17
-
Har plockat in 10kg grön paprika.
Nån som har några roliga tips på vad man kan göra av dem?
-
Lägg in i 1-2-3 lag.. Sen är det bara att äta och njuta :)
/M
-
Lägg in i 1-2-3 lag.. Sen är det bara att äta och njuta :)
/M
Hmm... ska fundera på saken. Har redan skafferiet fullt av inlagd paprika m.m..
Ok, några burkar till får kanske plats. ;)
-
Hmm... ska fundera på saken. Har redan skafferiet fullt av inlagd paprika m.m..
Ok, några burkar till får kanske plats. ;)
Om man strimlar den lite grovt och steker den ordentligt och sen kryddar den med citron peppar blir den riktigt god också.. :)
-
Ursäkta, kanske en dum (?) fråga....
Vad är en 1-2-3-lag? ???
Jag har också gröna paprikor...
-
Ursäkta, kanske en dum (?) fråga....
Vad är en 1-2-3-lag? ???
Jag har också gröna paprikor...
Googla och du skall finna 1-2-3-Lag (http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=492762). Finns massa varianter om du söker, med olika kryddning och så men proportionerna är alltid 1-2-3, därav namnet.
Blev ingen inläggning här, har istället bla. ätit fyllda paprikor på längden och tvären, fyllda med köttfärs, ost, lök, purjo, riven squash, svamp m.m. i olika kombinationer. Mumsigt. Serverat med pumpamos, stuvad pumpa eller ugnsbakad pumpa ... har visst lite överskott på pumpa också! ::)
Eller bara strimla grön paprika och steka med bacon, lök, vitlök och chili att äta med ris och en god äppelchutney eller youghurtsås.