Alternativ.nu

Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Jojje skrivet 05 okt-09 kl 19:33

Titel: Toaterna frös
Skrivet av: Jojje skrivet 05 okt-09 kl 19:33
Jag trodde i min enfald att växthustomaterna skulle klara några grader frost, men det blev -5 och det gick inte. Fick plocka in en massa gröna tomater. Vad göra med dem?
Hittade ett recept i "Vår Kokbok".
Man kokar tomaterna i en ättikslag och lägger dem i glasburk och de klarar sig i ett år om de står svalt.
Så jag körde med det, fick dock åka till affären och fixa lite nejlikor och mer ättika innan jag kunde ordna det.
Smakade på en innan jag stängde till locken, den smakade jättefint. Men enligt kokboken är de bäst om man väntar i två veckor. De står nu i min matkällare där det är +8 grader. Kul när man i alla fall kan ta tillvar något.

PS. Förresten gjorde jag en veg.lasange och där kastade jag ner några gröna tomater, det blev gott det också.
Titel: SV: Toaterna frös
Skrivet av: johena skrivet 05 okt-09 kl 20:38
de gröna tomaterna blir röda ganska snabbt inomhus. men smakar dock inte lika gott som solmogna...
Titel: SV: Toaterna frös
Skrivet av: fräsen skrivet 05 okt-09 kl 20:47
mitt kök är fyllt av gröna och röd-gröna tomater.. vartefter de blir röda hamnar de i kylen, eller grytan mums!
Titel: SV: Toaterna frös
Skrivet av: johe71 skrivet 05 okt-09 kl 20:47
Vad göra med dem?


i väldigt många tomatchutneyrecept använder man gröna tomater

http://www.google.se/search?hl=sv&safe=off&q=chutney+gr%C3%B6na+tomater&btnG=S%C3%B6k&meta=
Titel: SV: Toaterna frös
Skrivet av: småbrukartanten skrivet 06 okt-09 kl 09:44
Koka ihop dem som blir röda i en gryta, inget vatten bara sönderskurna tomater. De blir som ett mos detta fryser jag i burkar och använder istället för krossade burktomater till grytor såser m m. Enkelt sätt att ta till vara dem.