Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: kossan skrivet 02 okt-09 kl 21:31
-
har massa bär i frysen.önskar att göra saft!!!!!!
Någon som har ett bra recept?
-
Godaste saften blir med saftmaja. Koka bara ur, blanda med socker (6-7 dl per avrunnen liter saft) och atamon. Klarrt och färdigt för frysen igen ;D
Lite friskare smak blir det om man skivar i ett par apelsiner i saftmajan.
-
Tack!!!!
-
Varför ska man blanda i atamon om man ska stoppa saften i frysen?
-
Varför ska man blanda i atamon om man ska stoppa saften i frysen?
För att öka hållbarheten sedan den tagits UR frysen.
-
Annars är rårörd svart vinbärssaft ett bra tips, hållbarheten blir inte lika bra men smaken blir ju något helt annat, och vitaminerna blir kvar!
http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=950&grupp=2196&artikel=663907&sida=4