Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: kajsalota skrivet 01 okt-09 kl 10:54
-
Vi gick efter ett recept på Äppelmust där man skulle lägga 5 kg äpplen i bitar i en damejeanne och sedan hälla över 10 liter kokhett vatten. Vi gjorde så och den har nu stått i en vecka. Idag provade vi och det smakar typ som utspädd äppelcidervinger...!
Kan vi göra något med det? T ex göra vin eller cider eller vad är egentligen äppelmust? Ska man koka upp dte med socker eller något sånt?
Tacksam för era tips.
-
Äppelmust är saften från pressade äpplen, ungefär som juice. Inget vatten tillsätts.
Musterierna pastöriserar den oftast, samt konserverar med ex.vis natriumbensoat för att den ska hålla sig.
Det du fått är förmodligen utspädd äppelcidervinäger.
-
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=51050.0
I mindre mängder fungerar råsaftcentrifug.