Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: emma.t skrivet 30 sep-09 kl 21:13
-
Hej? Jag undrar om någon har provat att göra inläggningar (rödbetor, smörgåsgurka osv) på hemgjorda vinäger. Och i så fall, mät ni syrligheten? Jag läste att man kan mäta den med samma utrustning som man använder att mäta syrlighet i vin som tydligen går att köpa. Men är det nödvändigt? Kan man mäta ungefär på något annat sätt? Hur pass viktigt är det ändå, att ha rätt syrlighet i inläggningar?
-
Hej? Jag undrar om någon har provat att göra inläggningar (rödbetor, smörgåsgurka osv) på hemgjorda vinäger. Och i så fall, mät ni syrligheten? Jag läste att man kan mäta den med samma utrustning som man använder att mäta syrlighet i vin som tydligen går att köpa. Men är det nödvändigt? Kan man mäta ungefär på något annat sätt? Hur pass viktigt är det ändå, att ha rätt syrlighet i inläggningar?
Vid inläggning använder man ättika.
Att ha rätt syra i inläggningar är avgörande så länge det inte är pressgurka vi talar om utan sånt som ska förvaras i burk som rödbetor och inlagd gurka.