Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Pinglan 77 skrivet 20 sep-09 kl 15:13
-
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(
-
För det första: lagra det ett halvår eller mer. Det kan mogna och bli ett visserligen sött men ändå gott vin.
För det andra: använd till ciderliknande dryck genom att blanda med kolsyrat vatten. Har man en sodastream eller liknande kan man göra vattnet lite mer kolsyrat än vanligt för att få rejält med bubblor.
-
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(
Du skriver inget om vad eller hur du gjort när du bryggde ditt vin, mängder, jäst osv. Kanske går det fortfarande få det mindre sött.
Förutom "Kabos" förslag kan det bli en bra grund till bål.
-
Om det är sött så har alltså inte sockret omvandlats till alkohol. Har du koll på alkoholen?
-
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(
Gör det bästa av situationen, kalla det likör :-D