Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Pinglan 77 skrivet 20 sep-09 kl 15:13

Titel: Hur bär jag mig åt när mitt hemgjorda svartvinbärs vin blivigt för sött?
Skrivet av: Pinglan 77 skrivet 20 sep-09 kl 15:13
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(
Titel: SV: Hur bär jag mig åt när mitt hemgjorda svartvinbärs vin blivigt för sött?
Skrivet av: Kabo skrivet 20 sep-09 kl 18:24
För det första: lagra det ett halvår eller mer. Det kan mogna och bli ett visserligen sött men ändå gott vin.
För det andra: använd till  ciderliknande dryck genom att blanda med kolsyrat vatten. Har man en sodastream eller liknande kan man göra vattnet lite mer kolsyrat än vanligt för att få rejält med bubblor.
Titel: SV: Hur bär jag mig åt när mitt hemgjorda svartvinbärs vin blivigt för sött?
Skrivet av: Radar skrivet 20 sep-09 kl 19:04
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(


Du skriver inget om vad eller hur du gjort när du bryggde ditt vin, mängder, jäst osv. Kanske går det fortfarande få det mindre sött.

Förutom "Kabos" förslag kan det bli en bra grund till bål.
Titel: SV: Hur bär jag mig åt när mitt hemgjorda svartvinbärs vin blivigt för sött?
Skrivet av: Yngve-Frej skrivet 05 okt-09 kl 14:03
Om det är sött så har alltså inte sockret omvandlats till alkohol. Har du koll på alkoholen?
Titel: SV: Hur bär jag mig åt när mitt hemgjorda svartvinbärs vin blivigt för sött?
Skrivet av: Eulalia II skrivet 05 okt-09 kl 14:24
Hej ! Har gjort svartvinbärs vin på bara bär,vatten & socker.....
Dessvärre har vinet blivigt för sött ::)
Undrar om det är någon som vet vad man kan göra åt sken???????
Vill inte kasta bort det heller :'(


Gör det bästa av situationen, kalla det likör :-D