Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Affi_70 skrivet 12 sep-09 kl 20:00
-
Hej
Vill bara dela med mig av något som jag blev glad över
Har börjat tänka på vad jag äter, alltså vad maten innehåller.
Blev väldigt glad när vår ICAbutik tagit hem en påläggsskinka utan E-ämnen.
Ett steg i rätt riktning.
-
Så nu skriver de kaliumnitrit i stället för E249?
-
Vilken skinka är det?
/Sara
-
Så nu skriver de kaliumnitrit i stället för E249?
Tillsatser ska alltid deklareras med ett funktionsnamn följt av antingen tillsatsens E-nummer eller vedertagna namn.
Saxat från SLV hemsida
-
Tillsatser ska alltid deklareras med ett funktionsnamn följt av antingen tillsatsens E-nummer eller vedertagna namn.
Saxat från SLV hemsida
Det har blivit väldigt vanligt att utelämna E-nummer på olika tillsatsrika produkter. Ofta skrivs enbart t.ex. 'smakförstärkare natriumglutamat' och inte E621 då detta är ett av de tillsatsnummer som debatterats mycket sen senaste tiden.
-
Jojo, i böcker (den hemlige kocken mfl) så ska man ju välja bort den mat som innehåller flest E-nr. Skriver man ut namnet i stället, så kanske någon "går på" det.
-
Hej igen
Skinkan heter Fjällskinka och kommer från Ridderheims.
På innehållsförteckningen står det :
Skinka, vatten, koksalt, druvsocker, kryddor(enbär, nejlika), cikoriarotfiber(inulin).
Vad jag kan se är inget av dessa något E-ämne.
Om man vill läsa mer kan man ju gå in på Ridderheims hemsida o kolla vad det står där.
-
Hej igen
Skinkan heter Fjällskinka och kommer från Ridderheims.
På innehållsförteckningen står det :
Skinka, vatten, koksalt, druvsocker, kryddor(enbär, nejlika), cikoriarotfiber(inulin).
Vad jag kan se är inget av dessa något E-ämne.
Om man vill läsa mer kan man ju gå in på Ridderheims hemsida o kolla vad det står där.
Nä, det är möjligt ... men vadför måste man spruta in vatten, druvsocker och cikoriarotfiber i en skinka ... för att den ska smaka och se ut som skinka?