Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: esten skrivet 12 sep-09 kl 11:20

Titel: ostrecept från förr
Skrivet av: esten skrivet 12 sep-09 kl 11:20
Gamalt recept på ost
 
Titel: SV: ostrecept från förr
Skrivet av: Vitis skrivet 14 sep-09 kl 23:20
Tack för receptet.  :)

Men om du hittade hela receptsamlingen på nätet kanske du kunde ge en länk till den också!
Titel: SV: ostrecept från förr
Skrivet av: Gruff skrivet 14 sep-09 kl 23:44
Jag misstänker på tiden den ligger i laken, att det är en stor ost. Jag tippar på 10-15 kilo. En mindre, ska ligga kortare tid. Smakar man randen så känns det JÄTTESALT. Men saltet omfördelas i osten och den blir mer jämnsalt rakt igenom med tiden. Ge den MINST två månader på hyllan. Efter 4 börjar den bli hyfsad och efter 7 så kan den vara aaaaah!  :)
Titel: SV: ostrecept från förr
Skrivet av: Gruff skrivet 16 sep-09 kl 02:12
Länken funkar om man lägger till ett l som i Laban i slutet.