Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Staina_ skrivet 14 feb-06 kl 00:50
-
hej, skulle gärna vilja ha recept på limpor bakat i vedelad ugn....ska man vänta tills det bara glöder inann
man lägger in dom eller?
skulle gärna vilja veta hur man för den goda skorpan på limpan å det lite sega brödet inuti som jag tro man använder rågsikt för att få ett matigare bröd!
är tacksamm för alla recept fast har redan på ärtbröd å doppebulla å tunnbröd men även hårt bröd är intressant!=)
-
När man bakar tunnbröd ska det brinna lite på sidorna, vanliga limpor ska ju vara inne länge så då ska det på sin höjd vara "finglöd". Ugnen är ju förhoppningsvis tillräckligt varm ändå.
För att få skorpa så kan man pensla på lite av varje, ägg, olja, vatten, m.m. Prova och se! :)
-
har du sett den här länken?
http://www.alternativ.nu/bakugn/