Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Mushi skrivet 04 sep-09 kl 12:27
-
Hur gör ni när ni aktiverar frystorkade mögelkulturer? Kan man bara dutta ner en lagom mängd i ystmjölken, eller måste de aktiveras i vatten först?
Och hur tusan mäter man upp de minimala mängderna??
-
jag puttar bara i möglet i grytan och tja....det blir ju inte så stora mängder. Försök att få i lika mycket varje gång.
-
Ok det låter enkelt och bra.
Körde en knivsudd till 10 l mjölk idag, vi får de om det växer något på min första reblochon.
-
Är inte reblochon en kittost eller...??
-
Jo, både vitmögel och rödkitt. Den ska torkas med svag saltlösning och sedan kan vitmöglet få växa lite på slutet också. Som jag har fattat saken, det är som sagt min första av denna typ. Det vattnar sig mycket i munnen när jag ser dem på bild (http://www.who-cut-the-cheeze.se/wp-content/uploads/2009/05/reblochon.jpg), och förhoppningsvis kommer den att lukta som en duktig ost också.
Har en "port salut" som jag torkat med saltlösning som stinker som en äkta dansk, snart färdig att avsmaka. Väldigt spännande. Det här med ost är så svårt och tacksamt och roligt! Det är som att ha en nytt djurslag att ta hand om, "nej nu har jag inte tid att sitta här längre, nu ska jag gå och sköta mina ostar" typ.
-
du glömde att skriva receptet ???
-
Jag körde ungefär efter detta recept: http://www.cheesemaking.com/store/pg/122.html
-
Var köper man mögelkulturer för husbehov?
-
Var köper man mögelkulturer för husbehov?
Jag har köpt från www.hjemmeproduktion.dk
-
Kemikalia har ett sortiment för gårdsmejerier, men jag tror man måste maila dem först.