Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Frances skrivet 02 sep-09 kl 21:49
-
Har idag haft en heldag med godistillverkning med Malines och Skumme. Kan inte sluta..Nu vevar jag ihop karameller med citron och honung.. Återkommer med beskrivning, om det blir gott :)
-
Blev tyvärr effektivt vaccinerad mot karamelltillverkning efter min i eftermiddags utslagna tand :(. Men hejar gärna på er andra, heja! ;D Riktigt proffsigt blev ju resultatet! :-*
Kanske vågar ge mig på att testa lite mer beskedliga godisvarianter dock....8)...beror väl på vad tandläkarräkningen slutar på :o ;D.
-
;D ;D ;D
Mina misslyckanden i köket ikväll har lärt mig massor! Ska strax på´t igen, med ingefära den här gången. KUL KUL KUL!!! ;D
(Och jag kommer må såååå dåligt imorgon! ;D )
-
Helt klart funkar ju detta bättre med er vid min sida. Men har iallafall fått till några hyggligt goda honungskarameller enligt receptet :
5 dl socker
6 matskedar honung
1,5 matskedar ättikssprit
1 dl vatten
Skvätte också i några droppar citron.
Kokade till 148 grader och sedan den sedvanliga knådningen och klipning i bitar.
Jag ska absolut koka bara halva satsen när jag är själv... :-[ hinner inte och det blir kaos. Men honungssmaken är uuuuunderbar och färgen likaså.
Vilket jäkla skit Skumme, hoppas att det inte smärtar iallafall!
-
Va!!! ??? Kokade karameller med 1 dl socker och 1 dl honung, och blev jättebesviken för att det inte smakade så mkt honung som jag ville! (men så är mina smaklökar oxå förstörda.... )
-
Men honungen då..? Jag använde prima färskhonung från min moster. Det smakar VERKLIGEN honung!
-
Tråkburk från Ica här... Visserligen svenk, men... :-\
-
Helt klart funkar ju detta bättre med er vid min sida. Men har iallafall fått till några hyggligt goda honungskarameller enligt receptet :
Musik ska byggas utav glädje och detsamma verkar det vara vid karamellkokning ;D
Ni får samlas lite oftare och koka karameller. Ut och sälj på marknader sedan :D
-
Hejsan,
Nån som testat att glasera rotfrukter?
Såg ett recept i senaste Buffé (ICA's recepttidning)
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=682761 (http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=682761)
Kanske inte riktigt godis, men det verkar smarrigt.