Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: milo skrivet 02 sep-09 kl 19:17

Titel: Har varit ute och fiskat
Skrivet av: milo skrivet 02 sep-09 kl 19:17
Fick en del torsk idag under fisket, Har nu lagat en god middag
 
så här gjorde vi

*sätt ugnen på 90 grader
*rensa fisken behåll huvudet kvar
*lägg den hela fisken på en oljad ugnspanna
  med ryggen upp
*sätt fisken i ugnen
*ta tiden ca 1tim och 20 min
Klart kanon god fisk serverade med potatis mos ,,samt citroner och salt  och en enkel salad på vitkål
storleken på den rensade fisken var 1,4 kg
Titel: SV: Har varit ute och fiskat
Skrivet av: blåkulla skrivet 02 sep-09 kl 19:35
Fick en del torsk idag under fisket, Har nu lagat en god middag
 
så här gjorde vi

*sätt ugnen på 90 grader
*rensa fisken behåll huvudet kvar
*lägg den hela fisken på en oljad ugnspanna
  med ryggen upp
*sätt fisken i ugnen
*ta tiden ca 1tim och 20 min
Klart kanon god fisk serverade med potatis mos ,,samt citroner och salt  och en enkel salad på vitkål
storleken på den rensade fisken var 1,4 kg

låter smarrigt
Titel: SV: Har varit ute och fiskat
Skrivet av: LillaSophie skrivet 02 sep-09 kl 19:49
så brukar vi göra med lax och forell. fisken brukar vi då salta innan och några skivade vitlöksklyfor åker också med. har fisken svårt att stå på plåten kan man stöda upp den med en, två ungsfasta koppar i lämplig storlek genom att ställa fisken på den.
Titel: SV: Har varit ute och fiskat
Skrivet av: milo skrivet 02 sep-09 kl 20:04
Visst kan man salta och krydda innan ,, men jag tycker fisken blir godare om var och en saltar och kryddar sin egen fisk bit
Titel: SV: Har varit ute och fiskat
Skrivet av: LillaSophie skrivet 03 sep-09 kl 10:34
 ;D så brukar jag göra med all matlagning, men bara för att jag knappt vill ha salt på maten och sambon har lika delar salt och mat  ;D