Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Björn T skrivet 01 sep-09 kl 12:59

Titel: Körsbärssnaps/-brännvin med kärnor - vågar jag dricka?
Skrivet av: Björn T skrivet 01 sep-09 kl 12:59
Gjorde snaps i somras på bl.a. körsbär. I receptet skulle man ha i bär + krossade kärnor. Jag fyllde en stor burk med bär och hade väl i ungefär hälften av kärnorna (krossade) och så vodka upp till kanten. Burken stod i ca två veckor innan jag silade den.
Nu till frågan, vågar man dricka av den här snapsen?
Läste här på forumet att kärnorna innehåller cyanid och det känns ju inte särskilt bra. Vätskan är inte upphettad på något vis.
Har inte smakat än men ska man våga? :-\   
Titel: SV: Körsbärssnaps/-brännvin med kärnor - vågar jag dricka?
Skrivet av: winnie_poe skrivet 01 sep-09 kl 13:36
Hrm? Farmor hade karnor i da hon gjorde sin korsbarssaft, vet inte vilken mangd, men jag lever idag!! Aer man osaker for framtida kok, kan man istallet for karnor ha bittermandelessence  :P
Titel: SV: Körsbärssnaps/-brännvin med kärnor - vågar jag dricka?
Skrivet av: Silje A skrivet 02 sep-09 kl 14:22
ska tydligen vara bra för hållbarheten och ge en liten nötigare smak... jag skulle smaka men i små mängder åt gången