Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: blåkulla skrivet 30 aug-09 kl 17:00
-
söker ett recept på denna underbara torkade korv från Italien :P :P :P :P
-
är ny på korv så jag vet inte om nedstående recept funkar som ett första försök ???
är det lagom med salt för en torkad korv?
2250 gr (75%) Fläskkött t.ex. skinkstek
750 gr (25%) Späck från gris
90 gr Salt
15 gr Svartpeppar, 50/50 hel & nymald
8-10 mm hålskiva
krokfjälster
2-3 månader i källartaket
kan det bli en bra vurre tror ni?
-
Ett recept på utrikiska, men förmodligen inte den du sökte. Fortsätter leta i mina samlingar.
Italian Pepper Sausage
4 1/2 lbs. coarse ground pork 4 tsp. fennel
1 1/2 lbs. salt pork 1 Tbsp. crushed red pepper, dried
1 clove garlic 1 onion, quartered
1/4 tsp. thyme 1 1/2 Tbsp. freshly ground black pepper
1/2 tsp. bay leaf, crushed 1/4 tsp. coriander
2 Tbsp. salt 1 cup red wine
4 Tbsp. paprika
Combine all ingredients, mix well and stuff into hog casing.You may split lengthwise and broil under medium
heat, or pan-fry until brown on all sides and well done.
-
http://lpoli.50webs.com/index_files/Salami%20felino.pdf
Ett förslag
-
[url]http://lpoli.50webs.com/index_files/Salami%20felino.pdf[/url]
Ett förslag
ett mycket bra förslag :D :D :D :D :D
dår det att köpa dom där cure2 och bactoferm LHP starter i sverige???
-
letade lite och hittade lite ???
Cure #2 contains 6.25% Sodium nitrite; 4% Sodium nitrate and 89.75% Salt (for dry-cured sausages)
är det salpeter dom snackar om???
Sodium erythorbate = antioxidantionsmedel E316 borde gå att skippa
-
Det du hittat är en blandning, huvudsakligen vanligt salt. Salpeter är Sodium nitrate, och sedan finns ju natrium nitrit också i blandningen. Tror det kallas nitritsalt i charkbranschen.
Nitrit är ett konserveringsmedel, motverkar Botulinum arter, och ger dessutom en rödare färg åt köttprodukter.
E 316 är natriumisoaskorbat. Borde fungera med askorbinsyra. Antioxidationsmedel ingår för att undvika att fett härsknar så fort.
Var man får tag på startkultur vet jag inte i dag. Finns det någon charkfabrik i närheten där du bor, så kanske du kan fråga dem?