Alternativ.nu

Djur => Biodling => Ämnet startat av: Eko-Trädgård skrivet 29 aug-09 kl 16:36

Titel: bifor/socker en fundering
Skrivet av: Eko-Trädgård skrivet 29 aug-09 kl 16:36
hej,

är ganska nytt på det här och kom idag på en fundering....

i vilket form sparar bina socker respektiv bifor till vintern?? gör de om det till "honung" eller förbli det sin ursprunglig form??

jag gissa att de bearbeta den till "honung" men har nog fel!!!

mvh

Jonathan
Titel: SV: bifor/socker en fundering
Skrivet av: Georgisten skrivet 29 aug-09 kl 19:21
Honung blir det nog inte men "sockerhonung" kanske man kan kalla det för? De bearbetar ju fodret precis som nektarn iaf. :)
Titel: SV: bifor/socker en fundering
Skrivet av: Bonze skrivet 30 aug-09 kl 12:16
Hej!
Jag är också nybörjare men jag har ytterligare en fundering: Jag har smakat på den "sockerhonung" som bina lägger in för vintern, smakar nästan bara socker. Men rent kemiskt är det väl ingen skillnad på denna och riktig honung. Det vi kallar för riktig honung innehåller förstås en massa mineraler och pollen och div andra änmen som ger smak och nytta. Men är inte ändå "sockerhonungen" också honung? Är den inte också antiseptisk på samma sätt som riktig honung?

/Magnus
Titel: SV: bifor/socker en fundering
Skrivet av: Sten-Åke Lindell skrivet 30 aug-09 kl 16:01
Använder man Bifor är den redan spjälkad till enklare sockerarter och bara passerar binas blåsor.