Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Soshila skrivet 26 aug-09 kl 22:11

Titel: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: Soshila skrivet 26 aug-09 kl 22:11
Har jag fattat saken rätt om färsk pepparrot kan användas för att konservera inläggningar, t.ex. gurka el rödbetor. Fungerar det verkligen?
Jag la in rödbetor här om veckan och läste två olika recept innan jag började, ett av dem innehöll pepparrot. När jag väl gjorde inläggningen glömde jag bort detta och följde receptet utan pepparrot. Det skulle hålla i 6-12 månader. Tror ni hållbarheten skulle öka nämnvärt med pepparrot i?
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: silverina skrivet 28 aug-09 kl 12:05
Hej

Pepparrot höjer hållbarheten på inläggningar. Den ska skivas (inte för tunt) och läggas överst i burken
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: Lycka skrivet 28 aug-09 kl 12:28
Min man har nyss gjord snabbsaltad gurka.
Ett måste om man kommer från V-ås.
Muums men jag tyckte att pepparoten gav lite bismak 8)
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: malines skrivet 28 aug-09 kl 12:53
Pepparroten ska läggas i efter inkokningen, alltså inte värmas upp som det andra, vad jag förstått.
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: Lycka skrivet 28 aug-09 kl 13:04
Frågade min Gube han sa att det skulle vara med i kokningen
stod så i receptet.
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: malines skrivet 28 aug-09 kl 13:09
Där av bismaken...
Titel: SV: Pepparrot i inläggningar.
Skrivet av: Lycka skrivet 28 aug-09 kl 13:18
Vi gör om det och lägger i efteråt.
Nu glufsar vi i oss av det vi har, gott iaf ;)