Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Chatora skrivet 25 aug-09 kl 12:24
-
Om gele´n blivit för lös. Kan man då koka upp den igen och tillsätta mer gelatin?
-
Vinbär innehåller väldigt mycket naturligt pektin (dvs geléämnen) om de inte är väldigt övermogna.
Det räcker ofta med att koka ihop bärsaften och göra geléprov-
Men att tillsätta gelatin har jag aldrig hört talas om. Menar du pektin kanske?
Gelatin kommer från djurriket och har inte i en bärkonserv att göra.
Ebba
-
Nej de var nog lite övermogna för drop provet blev inte bra. Men då borde man väl kunna värma upp det igen och tillsätta pektin då?
-
Det funkar jätte bra att koka om och tillsätta mer pektin... Har prövat själv en gång då jag misslyckats :)
/Marie
-
Tack för svaren! Ska testa.