Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Chatora skrivet 25 aug-09 kl 12:24

Titel: för lös vinbärsgele´
Skrivet av: Chatora skrivet 25 aug-09 kl 12:24
Om gele´n blivit för lös. Kan man då koka upp den igen och tillsätta mer gelatin?
Titel: SV: för lös vinbärsgele´
Skrivet av: Ebba skrivet 25 aug-09 kl 22:39
Vinbär innehåller väldigt mycket naturligt pektin (dvs geléämnen) om de inte är väldigt övermogna.
Det räcker ofta med att koka ihop bärsaften och göra geléprov-
Men att tillsätta gelatin har jag aldrig hört talas om. Menar du pektin kanske?
Gelatin kommer från djurriket och har inte i en bärkonserv att göra.

Ebba

Titel: SV: för lös vinbärsgele´
Skrivet av: Chatora skrivet 26 aug-09 kl 19:26
Nej de var nog lite övermogna för drop provet blev inte bra. Men då borde man väl kunna värma upp det igen och tillsätta pektin då?
Titel: SV: för lös vinbärsgele´
Skrivet av: fröken_trassel skrivet 26 aug-09 kl 19:53
Det funkar jätte bra att koka om och tillsätta mer pektin... Har prövat själv en gång då jag misslyckats  :)

/Marie
Titel: SV: för lös vinbärsgele´
Skrivet av: Chatora skrivet 29 aug-09 kl 09:34
Tack för svaren! Ska testa.