Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: milo skrivet 23 aug-09 kl 19:24
-
Fan vad gott det är med lamm gjorde dill kött på lammbog helt underbart .. ;D
-
Bogen funkar bra att grilla hel på utegrillen också....
-
Det har jag inte fått att funka. Rygg och ribbor lyckas jag grilla, men bogen blir seg. Gör sig utmärkt som dillkött.
-
När man grillar bogen så är det bra om man ger den någon timme eller så. Glöden får vara i ena änden av grillen och köttet i andra. Vänd rätt ofta. En ordentlig marinering med vin, citron, sprit eller vinäger inför grillningen är också lämpligt.
-
funkar nog bra i en weber grill ,, skall prova det
-
Kött av lammbog blir fantastiskt gott att grilla som lammspett. Skär loss köttet från bogen och skär i bitar som är 2-3 cm stora. Trä upp på spett och pensla före och under grillning med en ganska söt glace. Jag brukar ta variera kring ett recept på glace som Leila Lindholm har i en av sina böcker:
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 st tumstora knölar färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
Riv ingefära och vitlök och rör ihop allt, Pensla köttet (gärna någon timme innan).
Det är mycket enklare att grilla den här typen av grillspett på en vanlig öppen grill än att köra en hel bog. Om jag skulle grilla en hel bog så hade jag nog gjort som med revbensspjällen, förkokat i buljong och bara grillat det sista. Det är ett tips för den som vill ha det allra möraste köttet men inte vill/har råd att investera i en supegrill.