Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: Attis skrivet 22 aug-09 kl 21:36
-
Min sambo säger att dom inte går att använda till tex nyponsoppa/te. Det måste tydligen vara den "toppigare" varianten. Har hon rätt?
-
Stenrosor och vresrosor ska vara de bästa till nyponsoppa och de på bilden är en vresros så hon har fel.
-
Klart kan du använda dom !
Lag noe godt,te,suppe,vin . . . . .
-
Jag använder både kronbladen och fruktköttet från den där sorten.
-
Tack för svaren!
Nu har jag gjort ca 2l puré. Gick väldigt enkelt. Gott vart det med, har dock bara testat puréen inge gjort soppa ännu.
Jag tänkte frysa in det mesta, resten in i kylskåpet. Hur länge kan man tänka sig att puréen håller i kylen? En vecka?
-
jag snor tråden för en egen fråga, när ska man plocka nyponen? alltså, vresrosens är ju klara nu, men alla de vilda är inte helröda, dom är hmmm....flerfärgade? kan jag plocka dom redan nu, eller ska jag vänta tills dom är helt röda?
jag ska ha dom till hästarna i vinter, så supernoga är det väl inte...
en fråga till: kan man frysa dom hela? eller blir dom gegga?
-
Jag plockar när nyponen inte är något gröna längre utan röd-oranga, men ändå är spänstiga.
-
Blir de dåliga om det är frostnätter?
-
Vet faktiskt inte... Skulle man kanske kolla...
-
egen erfarenhet säger mig att dom gärna blir mosiga och blaskiga efter frosten.. åtminstone några av sorterna..eller så är dett allt vatten ovanifrån ::) :-\
-
egen erfarenhet säger mig att dom gärna blir mosiga och blaskiga efter frosten..
Det låter ju troligt... Äpplen kan ju bli såna av frosten.