Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: louise skrivet 22 aug-09 kl 13:01
-
Chutnye innehåller ju nästan inget socker, hur funkar hållbarheten? vågar man hälla på burkar och ställa kallt? Med lite konserveringsmedel i?
-
Hoppas det...
Kokade i lördags. Står i kylen! Men jag ska nog frysa ner en del.
-
Jag kokade min senaste ladning för ungefär ett år sedan. Paketerade i vanliga rena och varma glasburkar. Använde inget konserveringsmedel heller. Har stått i vanligt köksskåp hela tiden och smakar underbart. Är inte expert på konservering men det är ju lite socker och vinäger i, kanske det som gör susen. Enligt handboken River Cottage Preserves ska chutneyn konsumeras inom två år.
-
Om du har möjlighet att koka in burkarna borde de ju hålla nästan hur länge som helst, i alla fall minst 1 år. Utan konserveringsmedel.
Chutnye innehåller ju nästan inget socker, hur funkar hållbarheten? vågar man hälla på burkar och ställa kallt? Med lite konserveringsmedel i?
-
I mina recept är det både mycket ättika/vinäger och socker. Verkar hålla sig hur bra som helst över 1 år.
-
Problemet är nog att det finns olika recept, och att en del verkar behandla socker och ättika som kryddor, och inte som de konserveringsmedel de är.
-
Hej :) hur länge brukar den hålla öppnad?