Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Grafström skrivet 21 aug-09 kl 09:43
-
I tidningen aug. 2009 finns en mycket bra artikel om tillverkning av sylt.
Sockerlag skall kokas till 65 procent och man kan använda en optisk
glykolprovare för att mäta sockerhalten. Nu har jag varit och köpt en
sådan mätare. Det finns 3 skalor men hur kan man avläsa sockerlösning?
Är det någon som vet? Kanske någon som varit med på syltkursen.
En som vill lära sig.
-
varför vill du mäta sockerhalten? det har jag aldrig gjort och jag tror inte min farmor gör det heller, och horn gör ju världens godaste sylt! ;)
-
Vad är det angivet för måttenheter på skalorna. Jag var och kollade på Biltema efter en glykolprovare men där var skalan angiven som frystålighet vilket var en aning svårt att omtolka till brix.