Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Terese skrivet 31 jul-09 kl 14:53
-
Hejsan. Har fått tagit reda på en del köttslams ifrån en nötkviga som vi slaktade i veckan, de ligger i frysen nu. Den andra tjejen som tog reda på lite slams sa att hon skulle torka det.
Min hund äter råfoder i vanliga fall och skulle förmodligen tycka om detta som godis.
Men hur ska jag göra för att torka det på bästa sätt? Eller finns det nått annat tips på vad jag kan göra med köttslamset för att det ska hålla lite längre och smaka gott till hunden.
Det är blandat senor och köttbitar som inte dög till köttfärs.
Hälsningar
Terese
-
Bortsett ifrån att långa slamsor kan fastna i hundens mage och orsaka förstoppning och annat dumt (men ger du råfoder till hunden vet du säkerligen redan det :) ) skulle jag torka/tillaga det i ugnen på ca 100 grader med luckan lite öppen. Har funkat bra här. Sen ser/känner man när det är färdigt.
-
jag har tänkt skära ner det i små små godisbitar då min hund inte tuggar, inte ens när hon fick torrfoder.
Tack för tipset
-
mal ner till till färs...
-
Bara ge du hunden. Hunden är ett rovdjur och klara att smälta både kött och ben.
Nu är detta jag skriver inte aktuellt för din del. Man ska undvika att ge hundar skottskador från vilt, framförallt om det är skjutna med kula. Det kan finnas mantelrester ( små metallbitar från kulan) kvar i köttet och dessa kan orsaka skador i mage och tarmar på hunden