Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Nettus skrivet 27 jul-09 kl 14:07

Titel: mousse å fromage
Skrivet av: Nettus skrivet 27 jul-09 kl 14:07
Som den gottegris jag är älskar jag efterrätter! Men vad är egentligen skillnaden mellan mousse å fromage?
Titel: SV: mousse å fromage
Skrivet av: Sommartorparn skrivet 27 jul-09 kl 16:32
Jag skulle vilja påstå att mousse är det franska ordet för det "svenska" ordet fromage. På franska betyder fromage ost, men fråga mig inte hur det har fått en puddingbetydelse på svenska. Alltså sak samma.
Titel: SV: mousse å fromage
Skrivet av: Nettus skrivet 28 jul-09 kl 11:27
Aha! Ja, det låter ju troligt!
Titel: SV: mousse å fromage
Skrivet av: mistel skrivet 28 jul-09 kl 17:02
Njae det är inte riktigt samma sak fromage brukar vara fastare i konsistensen än mousse, man brukar ha gelatin i fromage, i mousse brukar man normalt sett inte ha gelatin (ibland har jag sett recept där det står mousse då det nog snarare skulle stått fromage ifall man tittar på ingredienserna).
Titel: SV: mousse å fromage
Skrivet av: Nettus skrivet 30 jul-09 kl 12:21
Ja, jag blev väldigt förvirrad när jag googlade på recept... :-\