Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: SarLa skrivet 23 jul-09 kl 21:41
-
Har gjort älgörtssaft, en del blev gjort med honung i stället för socker.
Så frågorna är om denna saft, kommer den ha sämre hållbarhet eller bättre ?
spelar det någon roll egentligen?
Jag har letat efter recept med honung i men inte hittat något
så jag tror ju att det finns en anledning till att det inte finns
Någon som kan tala om varför honung inte används som sötning.
Tacksam för hjälp
-
"Utspädd" honung jäser lätt , m.a.o. hållbarheten blir avsevärt mycket kortare, så om du vill förlänga hållbarheten så bör du frysa den saft som du inte har direkt användning för.
Å andra sidan så kan du klara dig med bara honung i en brygd som du vill skall jäsa och på så sätt slippa blanda i jäst.
-
AH så man kan göra Älgörtsvin ?
Okej då var det som jag trodde,
hur tror du att det funkar att frysa denna utspädda honung?
Saftsatsen är på kylning i några dagar till.
-
AH så man kan göra Älgörtsvin ?
Okej då var det som jag trodde,
hur tror du att det funkar att frysa denna utspädda honung?
Saftsatsen är på kylning i några dagar till.
Den går säkert jättebra att frysa. Jag fryser numera all min färdiga saft, både den med socker och den med honung.
-
Tack för svaren. :)