Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: yezzika skrivet 12 jul-09 kl 22:05
-
Håller på att göra rabarbermarmelad, det står på spisen och puttrar.
Ska jag använda Natriumbensonat el. Citronsyra i för att få lite konserverande effekt?
/Jessica
-
Hej!
Det beror på hur du ska förvara den. Natriumbensoat är mer konserverande så om det inte är så kallt där du ska förvara den är det bäst.Är det svalt räcker citronsyran och det socker som är. Socker är ju också lite bevarande i sig.
Lycka till!
//Karin
-
Oj, jättetack för snabbt svar! :-*
Det kommer bara bli en burk eller så (500 g rabarber) och ska förvaras i kylskåp på jobbet.
Förhoppningsvis ska det gå åt i rasade takt som förra året på mackorna med brieost.
Men vill ändå ha lite konserverade utifall.
Tack än en gång!
/Jessica