Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: slöfocken skrivet 11 jul-09 kl 23:35

Titel: seg kanin (hane)!
Skrivet av: slöfocken skrivet 11 jul-09 kl 23:35
hej, idag tillagade vi vår första kanin, jag slaktade den igår o gjorde klar den med marinad så den fick ligga i det, idag när vi grillade den i ugnen så vart den helt seg, o då hade vi täckt över med folie. gjorde vi nåt fel eller är kaniner sega i köttet?

Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: Ulric Eriksson skrivet 12 jul-09 kl 00:09
Kaninkött är allt annat än segt, men däremot är det magert, så det passar inte så bra att grilla. Enligt uppgift funkar det om man kokar det först.
Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: Attes matte skrivet 12 jul-09 kl 00:17
Hur gammal var kaninen och hur länge tillagades den i ugnen? Jag skulle nog ha låtit den hänga lite längre än ett dygn. Två-tre dygn och sen i marinad över natten. Och så steka i folie (eller varför inte i lergryta) i en dryg timme i ugnen. Borde inte gå att misslyckas då...  ;)

/Sara
Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: slöfocken skrivet 12 jul-09 kl 06:29
jo, kaninen var väl en 2 år gammal, tillagningen gick till att jag lade i en ugnsform o täckte med folie. ca 1 timme.

nästa ggn ska jag hänga den några dar o  helst unga djur, inga gammlingar  :P
Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: Attes matte skrivet 12 jul-09 kl 09:28
Ja... Ta ett yngre djur nästa gång. ;) Jag har ätit en hona på dryga året, och hon var inte seg, bara jävligt stor. ;)
Äldre djur kan man ju alltid mala till köttfärs.
/Sara
Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: Kimma skrivet 12 jul-09 kl 10:13
Man måste tillföra vätska eller fett när man lagar kanin i ugn, säkerligen med en som var 2 år. Gör gryta istället på öldre djur,det misslyckas aldrig.
Titel: SV: seg kanin (hane)!
Skrivet av: Attes matte skrivet 12 jul-09 kl 10:19
Ett-åringen som jag åt stekte jag i ugn... Fast den simmade i en hel del olja och smör... det kanske räckte...  ;)

/Sara