Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Lars Pers Maria skrivet 10 jul-09 kl 23:55

Titel: Är getfil tjock?
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 10 jul-09 kl 23:55
Provade att göra getfil med ympning från komjölksfil från affären. Filen blev som amerikansk buttermilk. Gå det inte att få getfil tjock eller gjorde jag nå't fel? (följde recept från sammanställningen här på sidan.)
Titel: SV: Är getfil tjock?
Skrivet av: Gruff skrivet 11 jul-09 kl 03:43
Nepp, den vart precis som den brukar. Getfil är tunn. Man får lära sig uppskatta den bara  ;)
Titel: SV: Är getfil tjock?
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 13 jul-09 kl 22:03
Ok, då vet jag. Tyckte också den var lite fadd i smaken men det har nog att göra med att den var tunn och inte lika fyllig.
Titel: SV: Är getfil tjock?
Skrivet av: Gruff skrivet 13 jul-09 kl 22:43
Prova att starta den med en merifil som är lite skarpare. Som fjällfil eller bollnäsfil t.ex. Startar man med Arlafil så blir det ganska så blaha blaha.
Titel: SV: Är getfil tjock?
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 20 jul-09 kl 21:39
Värt att prova. Will do.