Alternativ.nu
Djur => Biodling => Ämnet startat av: David Nordin skrivet 10 jul-09 kl 22:39
-
Jag har sökt studier som handlar om bins förmåga att invertera maltodextrin som substitut för strösocker.
maltodextrin har jag hemma i 25kg säck som kostar drygt 500sek - svårjämfört med socker :)
Jag en enda studie från polen (*om) som förklarade att det evfentuellt gav större vinterförluster p.g.a ökat antal slaggprodukter i bins tarmar över vintern.
Finns det någon som känner till mer om detta?
-
Frågor: om det är dyrare än socker och tar död på bina varför skulle man vilja använda det?
-
Det tar inte död på bina (och går att få mkt billigare), men jag råkar ha det hemma i grofw mängd :)
-
Maltodextrin är långa sammansatta kedjor av sockerarten glukos. När socker inverteras eller spjälkas med syror får man ut enklare sockerarter t ex glykos.
-
Kom du något längre med detta David?
-
nä :D
men det verkar vara en metod hos en del storskaliga odlare, då det är billigare (påstås).
Jag kör på socker :)