Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Lejoninnan skrivet 02 jul-09 kl 13:35
-
Hej
Hur lite socker kan man ha göra flädersaft på? Minimum?
Tycker det mesta är för sött ;-)
Tacksam för lite hjälp :D
L
-
Sockret har en konserverande funktion, därför är det mycket socker i saft å sånt. Men om du fryser in saften så kan du minska sockermängden så det smakar så sött du vill ha det.
-
Frysen kan gå sönder och drar ström. men läs artikeln om inkokning på http://www.alternativ.nu/smf/index.php?board=46;action=display;threadid=13736
du behöver inget socker alls
-
Ja, det är ju det bästa alternativet, jag ska testa det så fort jag fått fatt i en bra konserveringsapparat. Kan man koka in i flaskor...?
-
Ja, det är ju det bästa alternativet, jag ska testa det så fort jag fått fatt i en bra konserveringsapparat. Kan man koka in i flaskor...?
Japp kolla korkarna noga bara de har lättare att bli böjda. jag skall pensla med lite bivax för att hålla tätt. man kan koka i vilken gryta som hälst, med en handduk i botten är det mindre risk att glaset går sönder.
-
Tack! Det blev en sats. Lyckades få några klasar innan alla blommat över :D