Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Vurre skrivet 28 jun-09 kl 11:45
-
Är det nån som vet hur man bäst tar till vara vinblad? Kan man förvälla och frysa dem? Salta dem? Nån som vet? Det vore ju fint att kunna plocka fram dem när man blir sugen på dolmar.
-
Jag skördar unga blad, förväller dem lätt i saltat vatten och packar dem i buntar och lägger i frysen och det har funkat bra.
-
Vi tänkte nåt åt det hållet. Fryser du dem i vatten eller torra?
-
Jag plockar bort dem från vattnet och staplar dem på varann så de ligger som i en bunt, stoppar i en fryspåse och sedan direkt in i frysen. Ofta ligger de inte så värst länge i frysen men om man ska ha dem många månader kanske det kan vara bra att ha lite vatten runt, tänker på att de ju sker en viss frystorkning på varor som ligger länge i frysen men jag har aldrig fryst in dem med vatten så jag vet inte vilket sätt som är bäst.