Alternativ.nu

Djur => Grisar => Ämnet startat av: 40+ skrivet 20 jun-09 kl 17:59

Titel: Nyslaktat .
Skrivet av: 40+ skrivet 20 jun-09 kl 17:59
Är det ngn här som har recept på saltlag till sidfläsket . fläsklägget och skinkan  :) Har precis styckat vår gris och vill nu kunna göra det godaste som finns , så snälla ........ Tackar på förhand .
Titel: SV: Nyslaktat .
Skrivet av: Rödjan skrivet 21 jun-09 kl 08:44
Googla så hittar du massor med recept. Jag har följt ett från "Self-Sufficiency"-boken som jag tyckte var bra. Sen rökte jag köttet och hängde upp det. Det blev skitbra.

Men i alla fall, det är bara vatten, salt och lite socker.
Titel: SV: Nyslaktat .
Skrivet av: Dolvis skrivet 23 jun-09 kl 22:50
Jag brukar ta ungefär 2 dl salt + 1/2 dl socker till 1 liter vatten. (Har ifs inte prövat att salta fläsk, bara lamm och fisk.) I rökningsboken som finns i Åters bokklubb finns även tipset att lösa salt i vatten tills en rå potatis flyter, då är det rätt densitet i lagen.